Tavaszi csirkeragu rizzsel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 1 db közepes vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4-5 ek olíva olaj
- 1 tk morzsolt tárkony
- 1 tk aprított petrezselyemzöld (vagy morzsolt tasakos)
- 1 kg vegyes tavaszi zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zödborsó, zöldbab, csemegekukorica, karfiol, brokkoli és ízlés szerint bármi)
- 1 l erőleves vagy 2 db erőleves kocka felfőzve
- őrölt bors
- pici só
- 2 csapott ek étkezési keményítő
Körethez:
- 50 dkg rizs
- 5 ek olíva olaj
- 1 tk só
- 1 tk aprított petrezselyem zöld
Elkészítése:
A csirkehúst keskeny darabokra felcsíkozzuk.
A vöröshagymát apróra vágva egy edényben az olíva olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a húst, a tárkonyt és a petrezselyem zöldet és 13-15 percig együtt pároljuk.
Ezután beletesszük a mirelit zöldségeket, felöntjük az erőlevessel, borsot szórunk rá, felforraljuk, majd takarék lángon a forrástól számított 25-30 percig időnként (nagyon óvatosan) kevergetve készre főzzük.
Mialatt fő a ragu, elkészítjük a köretet.
Egy edényben felhevítjük az olajat, rászórjuk a rizst és folyamatos kevergetéssel szép fehérre pároljuk (sütjük), majd felöntjük bő 2 liter vízzel, hozzáadjuk a petrezselymet, megsózzuk (vagy ételízesítővel gazdagítjuk) és lassú lángon puhára főzzük a rizst. Ha kevés a főzőlé, pótolhatjuk!
Leszűrjük és tálba téve lefedjük.
Ezalatt a ragu is elkészül, kóstolás után még ízesíthetjük egy pici sóval, majd az étkezési keményítőt nagyon kevés vízzel vagy hideg csontlével csomómentesre keverjük és óvatosan, hogy ne törjenek a zöldségek, behabarjuk vele a ragut.
Felforraljuk és elzárjuk a lángot.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »