Tavaszi csirkeragu rizzsel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 1 db közepes vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4-5 ek olíva olaj
- 1 tk morzsolt tárkony
- 1 tk aprított petrezselyemzöld (vagy morzsolt tasakos)
- 1 kg vegyes tavaszi zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zödborsó, zöldbab, csemegekukorica, karfiol, brokkoli és ízlés szerint bármi)
- 1 l erőleves vagy 2 db erőleves kocka felfőzve
- őrölt bors
- pici só
- 2 csapott ek étkezési keményítő
Körethez:
- 50 dkg rizs
- 5 ek olíva olaj
- 1 tk só
- 1 tk aprított petrezselyem zöld
Elkészítése:
A csirkehúst keskeny darabokra felcsíkozzuk.
A vöröshagymát apróra vágva egy edényben az olíva olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a húst, a tárkonyt és a petrezselyem zöldet és 13-15 percig együtt pároljuk.
Ezután beletesszük a mirelit zöldségeket, felöntjük az erőlevessel, borsot szórunk rá, felforraljuk, majd takarék lángon a forrástól számított 25-30 percig időnként (nagyon óvatosan) kevergetve készre főzzük.
Mialatt fő a ragu, elkészítjük a köretet.
Egy edényben felhevítjük az olajat, rászórjuk a rizst és folyamatos kevergetéssel szép fehérre pároljuk (sütjük), majd felöntjük bő 2 liter vízzel, hozzáadjuk a petrezselymet, megsózzuk (vagy ételízesítővel gazdagítjuk) és lassú lángon puhára főzzük a rizst. Ha kevés a főzőlé, pótolhatjuk!
Leszűrjük és tálba téve lefedjük.
Ezalatt a ragu is elkészül, kóstolás után még ízesíthetjük egy pici sóval, majd az étkezési keményítőt nagyon kevés vízzel vagy hideg csontlével csomómentesre keverjük és óvatosan, hogy ne törjenek a zöldségek, behabarjuk vele a ragut.
Felforraljuk és elzárjuk a lángot.
Jó étvágyat kívánok!