Tavaszi csirkeragu rizzsel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4-5 ek olíva olaj
  • 1 tk morzsolt tárkony
  • 1 tk aprított petrezselyemzöld (vagy morzsolt tasakos)
  • 1 kg vegyes tavaszi zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zödborsó, zöldbab, csemegekukorica, karfiol, brokkoli és ízlés szerint bármi)
  • 1 l erőleves vagy 2 db erőleves kocka felfőzve
  • őrölt bors
  • pici só
  • 2 csapott ek étkezési keményítő

Körethez:

  • 50 dkg rizs
  • 5 ek olíva olaj
  • 1 tk só
  • 1 tk aprított petrezselyem zöld

Elkészítése:

A csirkehúst keskeny darabokra felcsíkozzuk.

A vöröshagymát apróra vágva egy edényben az olíva olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a húst, a tárkonyt és a petrezselyem zöldet és 13-15 percig együtt pároljuk.

Ezután beletesszük a mirelit zöldségeket, felöntjük az erőlevessel, borsot szórunk rá, felforraljuk, majd takarék lángon a forrástól számított 25-30 percig időnként (nagyon óvatosan) kevergetve készre főzzük.

Mialatt fő a ragu, elkészítjük a köretet.

Egy edényben felhevítjük az olajat, rászórjuk a rizst és folyamatos kevergetéssel szép fehérre pároljuk (sütjük), majd felöntjük bő 2 liter vízzel, hozzáadjuk a petrezselymet, megsózzuk (vagy ételízesítővel gazdagítjuk) és lassú lángon puhára főzzük a rizst. Ha kevés a főzőlé, pótolhatjuk!

Leszűrjük és tálba téve lefedjük.

Ezalatt a ragu is elkészül, kóstolás után még ízesíthetjük egy pici sóval, majd az étkezési keményítőt nagyon kevés vízzel vagy hideg csontlével csomómentesre keverjük és óvatosan, hogy ne törjenek a zöldségek, behabarjuk vele a ragut.

Felforraljuk és elzárjuk a lángot.

Jó étvágyat kívánok!