Hozzávalók:
Körethez:
Elkészítése:
A csirkehúst keskeny darabokra felcsíkozzuk.
A vöröshagymát apróra vágva egy edényben az olíva olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a húst, a tárkonyt és a petrezselyem zöldet és 13-15 percig együtt pároljuk.
Ezután beletesszük a mirelit zöldségeket, felöntjük az erőlevessel, borsot szórunk rá, felforraljuk, majd takarék lángon a forrástól számított 25-30 percig időnként (nagyon óvatosan) kevergetve készre főzzük.
Mialatt fő a ragu, elkészítjük a köretet.
Egy edényben felhevítjük az olajat, rászórjuk a rizst és folyamatos kevergetéssel szép fehérre pároljuk (sütjük), majd felöntjük bő 2 liter vízzel, hozzáadjuk a petrezselymet, megsózzuk (vagy ételízesítővel gazdagítjuk) és lassú lángon puhára főzzük a rizst. Ha kevés a főzőlé, pótolhatjuk!
Leszűrjük és tálba téve lefedjük.
Ezalatt a ragu is elkészül, kóstolás után még ízesíthetjük egy pici sóval, majd az étkezési keményítőt nagyon kevés vízzel vagy hideg csontlével csomómentesre keverjük és óvatosan, hogy ne törjenek a zöldségek, behabarjuk vele a ragut.
Felforraljuk és elzárjuk a lángot.
Jó étvágyat kívánok!