Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos pulykamell spárgával recept

Tárkonyos pulykamell spárgával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg pulykamell
    • 1 cs zöld spárga
    • 1 cs újhagyma
    • őrölt színes bors
    • tárkony
    • 1/2 citrom reszelt héja
    • 1,5 dl fehérbor
    • 1,5-2 dl krémes tejszín (főzőkrém)
    • 2 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    A pulykamellet vágjuk fel kisebb kockákra, majd sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek jól átjárják.

    Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel. (ízlés szerint a zöld szárrészből is vághatunk hozzá)

    A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, majd a szárát vágjuk fel kb. 1 cm-es darabokra, a bimbót pedig tegyük félre.

    Egy serpenyőbe (v. wok-ba) hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a pulykamellet, majd pár perc alatt süssük világos színűre. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre.

    A maradék zsiradékhoz adjuk hozzá az újhagymát, majd pároljuk pár percig.

    Ezután adjuk hozzá a spárga feldarabolt szárát, sózzuk, borsozzuk, reszeljük rá a citromhéjat, öntsük fel a borral, majd fedjük le a serpenyőt úgy, hogy maradjon egy kis rés, és pároljuk pár percig.

    Ezután adjuk hozzá a félretett bimbót, ha szükséges öntsünk hozzá egy pici vizet, majd pároljuk pár percig.

    Ezután adjuk hozzá az előzőleg megsütött pulykamellet, öntsük fel a tejszínnel, keverjük óvatosan össze, majd főzzük pár percig, hogy a szaftja kellően besűrűsödjön. (arra figyeljünk, hogy a spárga roppanós maradjon, nehogy túlfőjön)

    Közben ízlés szerint készítsünk hozzá köretet.

    Tipp:

    Tálaláskor tegyük a tányérra a köretből, majd kanalazzuk rá a pulykamelles-spárgás ragut, és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá