Szerecsendiós rántott pulykamell recept

Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell
- 1 kg burgonya
- petrezselyemzöld
- kb 2,5 dl olaj
- csipet szerecsendió
- 1 doboz vegyes csíra (12 dkg)3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg liszt
- 1 teáskanál só a husihoz
- egy evőkanál só a krumplihoz
Elkészítése:
A pulykamellet vékony szeletekre vágom és picit megsózom, majd elkezdem bepanírozni. Lisztbe forgatom, majd a szerecsendióval felvert tojásba végül a zsemlemorzsába.
Felmelegítem az olajat és kisütöm benne a hússzeleteket, majd papírszalvétára szedem, hogy ne legyen olajos.
A krumplit megpucolom, megmosom, majd felteszem főni. Amikor megfőtt leszűröm.
Kevés olajat melegítek, rádobom a megmosott és felaprított zöldségzöldjét. Nagyon hamar félrehúzom és ráteszem a krumplit, majd kanállal összeforgatom.
Tálaláskor a hús és krumpli mellé csírát teszek a tányérra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »