Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szaftos pulykamell gombával és sajttal recept

Szaftos pulykamell gombával és sajttal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg pulykamellfilé
    • 1 ek flekken fűszerkeverék
    • 25 dkg friss gomba
    • 20+5 dkg sajt
    • 4 ek olívaolaj
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 6-7 szál metélőhagyma
    • 2 ek tejföl
    • 200 ml főzőtejszín
    • 1 kk ételízesítő
    • csipet őrölt szerecsendió
    • 1 kk őröltbors

    Elkészítése:

    A húst felszeleteljük és egy nejlon alatt kissé kiklopfoljuk, mindkét oldalát megszórjuk flekken fűszerkeverékkel.

    A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük, a petrezselymet és a metélőhagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.

    Egy serpenyőben 3 ek olajat hevítünk és oldalanként 1-1 perc alatt a húsokat elősütjük.

    A serpenyőben maradt fűszeres olajban 4-5 perc alatt megpároljuk a gombát és a keletkezett levét lecsepegtetjük róla.

    Egy tálba belerakjuk a sajtot, hozzáadjuk a tejszínt, a tejfölt, a zöldfűszereket, szórunk rá ételízesítőt, borsot és szerecsendiót, majd jól összekeverjük.

    Egy tűzálló tálat kikenünk 1 ek olajjal és alulra beletesszük a hússzeletek egyik felét, rárakjuk a gombák felét, rákenjük a sajtos massza felét, ezután a maradék összetevőkkel lerakunk még egy sort míg elfogy minden. Legfelülre rászórjuk az 5 dkg sajtot.

    Alufóliával lefedjük és 200 fokra előmelegített sütőbe 80 percig sütjük. Levesszük róla az alufóliát és további 4-5 perc alatt kissé megpirítjuk a tetejét.

    7-8 percet pihentetjük és még forrón tálaljuk. Frissen habart krumplipürével fogyasztottuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá