Szaftos pulykamell gombával és sajttal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamellfilé
- 1 ek flekken fűszerkeverék
- 25 dkg friss gomba
- 20+5 dkg sajt
- 4 ek olívaolaj
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 6-7 szál metélőhagyma
- 2 ek tejföl
- 200 ml főzőtejszín
- 1 kk ételízesítő
- csipet őrölt szerecsendió
- 1 kk őröltbors
Elkészítése:
A húst felszeleteljük és egy nejlon alatt kissé kiklopfoljuk, mindkét oldalát megszórjuk flekken fűszerkeverékkel.
A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük, a petrezselymet és a metélőhagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
Egy serpenyőben 3 ek olajat hevítünk és oldalanként 1-1 perc alatt a húsokat elősütjük.
A serpenyőben maradt fűszeres olajban 4-5 perc alatt megpároljuk a gombát és a keletkezett levét lecsepegtetjük róla.
Egy tálba belerakjuk a sajtot, hozzáadjuk a tejszínt, a tejfölt, a zöldfűszereket, szórunk rá ételízesítőt, borsot és szerecsendiót, majd jól összekeverjük.
Egy tűzálló tálat kikenünk 1 ek olajjal és alulra beletesszük a hússzeletek egyik felét, rárakjuk a gombák felét, rákenjük a sajtos massza felét, ezután a maradék összetevőkkel lerakunk még egy sort míg elfogy minden. Legfelülre rászórjuk az 5 dkg sajtot.
Alufóliával lefedjük és 200 fokra előmelegített sütőbe 80 percig sütjük. Levesszük róla az alufóliát és további 4-5 perc alatt kissé megpirítjuk a tetejét.
7-8 percet pihentetjük és még forrón tálaljuk. Frissen habart krumplipürével fogyasztottuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »