Szaftos pulykamell gombával és sajttal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamellfilé
  • 1 ek flekken fűszerkeverék
  • 25 dkg friss gomba
  • 20+5 dkg sajt
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 6-7 szál metélőhagyma
  • 2 ek tejföl
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1 kk ételízesítő
  • csipet őrölt szerecsendió
  • 1 kk őröltbors

Elkészítése:

A húst felszeleteljük és egy nejlon alatt kissé kiklopfoljuk, mindkét oldalát megszórjuk flekken fűszerkeverékkel.

A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük, a petrezselymet és a metélőhagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.

Egy serpenyőben 3 ek olajat hevítünk és oldalanként 1-1 perc alatt a húsokat elősütjük.

A serpenyőben maradt fűszeres olajban 4-5 perc alatt megpároljuk a gombát és a keletkezett levét lecsepegtetjük róla.

Egy tálba belerakjuk a sajtot, hozzáadjuk a tejszínt, a tejfölt, a zöldfűszereket, szórunk rá ételízesítőt, borsot és szerecsendiót, majd jól összekeverjük.

Egy tűzálló tálat kikenünk 1 ek olajjal és alulra beletesszük a hússzeletek egyik felét, rárakjuk a gombák felét, rákenjük a sajtos massza felét, ezután a maradék összetevőkkel lerakunk még egy sort míg elfogy minden. Legfelülre rászórjuk az 5 dkg sajtot.

Alufóliával lefedjük és 200 fokra előmelegített sütőbe 80 percig sütjük. Levesszük róla az alufóliát és további 4-5 perc alatt kissé megpirítjuk a tetejét.

7-8 percet pihentetjük és még forrón tálaljuk. Frissen habart krumplipürével fogyasztottuk.

Jó étvágyat kívánok!