Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst felszeleteljük és egy nejlon alatt kissé kiklopfoljuk, mindkét oldalát megszórjuk flekken fűszerkeverékkel.
A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük, a petrezselymet és a metélőhagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
Egy serpenyőben 3 ek olajat hevítünk és oldalanként 1-1 perc alatt a húsokat elősütjük.
A serpenyőben maradt fűszeres olajban 4-5 perc alatt megpároljuk a gombát és a keletkezett levét lecsepegtetjük róla.
Egy tálba belerakjuk a sajtot, hozzáadjuk a tejszínt, a tejfölt, a zöldfűszereket, szórunk rá ételízesítőt, borsot és szerecsendiót, majd jól összekeverjük.
Egy tűzálló tálat kikenünk 1 ek olajjal és alulra beletesszük a hússzeletek egyik felét, rárakjuk a gombák felét, rákenjük a sajtos massza felét, ezután a maradék összetevőkkel lerakunk még egy sort míg elfogy minden. Legfelülre rászórjuk az 5 dkg sajtot.
Alufóliával lefedjük és 200 fokra előmelegített sütőbe 80 percig sütjük. Levesszük róla az alufóliát és további 4-5 perc alatt kissé megpirítjuk a tetejét.
7-8 percet pihentetjük és még forrón tálaljuk. Frissen habart krumplipürével fogyasztottuk.
Jó étvágyat kívánok!