Szaftos csirkemell kukoricás rizzsel recept
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 1 nagyobb kaliforniai paprika
- 3 közepes paradicsom
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 25 dkg friss csiperkegomba
- 1 mókkás kanál pirospaprika
- 1 evőkanál liszt
- 25 dkg rizs
- fél doboz konzerv kukorica
- víz
- só
- olaj
- csipet vegeta
Elkészítése:
Olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymást, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kaliforniai paprikát, paradicsomot és a tisztított-felszeletelt gombát. Ezeket megsózzuk és tovább sütjük.
Közben a csirkemellet felszeleteljük, kicsit kiklopfoljuk, majd sózzuk és forró olajban elősütjük.
Mikor a zöldséges ragu már készre sült, azaz minden hozzávaló megpuhult és szaftot engedett akkor 1 evőkanál lisztet, 1 mokkáskanál pirospaprikát kb 1,5 dl vízben simára keverünk és hozzáöntjük, majd összefőzzük, hogy szép sima és sűrű szaftot kapjunk.
Ebbe belehelyezzük az elősütött csirkemellet és kb 5-8 percig lassú tűzön/alacsony hő fokozaton készre főzzük.
A rizst megmossuk és egy edénybe helyezzük. Hozzáadjuk a kukoricát és sóval illetve vegetával ízesítjük. Annyi vizet öntünk rá, hogy bőven elfedje a hozzávalókat majd puhára, „pergősre” főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










