Szaftos csirkemell kukoricás rizzsel recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 1 nagyobb kaliforniai paprika
- 3 közepes paradicsom
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 25 dkg friss csiperkegomba
- 1 mókkás kanál pirospaprika
- 1 evőkanál liszt
- 25 dkg rizs
- fél doboz konzerv kukorica
- víz
- só
- olaj
- csipet vegeta
Elkészítése:
Olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymást, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kaliforniai paprikát, paradicsomot és a tisztított-felszeletelt gombát. Ezeket megsózzuk és tovább sütjük.
Közben a csirkemellet felszeleteljük, kicsit kiklopfoljuk, majd sózzuk és forró olajban elősütjük.
Mikor a zöldséges ragu már készre sült, azaz minden hozzávaló megpuhult és szaftot engedett akkor 1 evőkanál lisztet, 1 mokkáskanál pirospaprikát kb 1,5 dl vízben simára keverünk és hozzáöntjük, majd összefőzzük, hogy szép sima és sűrű szaftot kapjunk.
Ebbe belehelyezzük az elősütött csirkemellet és kb 5-8 percig lassú tűzön/alacsony hő fokozaton készre főzzük.
A rizst megmossuk és egy edénybe helyezzük. Hozzáadjuk a kukoricát és sóval illetve vegetával ízesítjük. Annyi vizet öntünk rá, hogy bőven elfedje a hozzávalókat majd puhára, „pergősre” főzzük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »