Szaftos csirkemell kukoricás rizzsel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 1 nagyobb kaliforniai paprika
  • 3 közepes paradicsom
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 25 dkg friss csiperkegomba
  • 1 mókkás kanál pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • 25 dkg rizs
  • fél doboz konzerv kukorica
  • víz
  • olaj
  • csipet vegeta

Elkészítése:

Olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymást, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kaliforniai paprikát, paradicsomot és a tisztított-felszeletelt gombát. Ezeket megsózzuk és tovább sütjük.

Közben a csirkemellet felszeleteljük, kicsit kiklopfoljuk, majd sózzuk és forró olajban elősütjük.

Mikor a zöldséges ragu már készre sült, azaz minden hozzávaló megpuhult és szaftot engedett akkor 1 evőkanál lisztet, 1 mokkáskanál pirospaprikát kb 1,5 dl vízben simára keverünk és hozzáöntjük, majd összefőzzük, hogy szép sima és sűrű szaftot kapjunk.

Ebbe belehelyezzük az elősütött csirkemellet és kb 5-8 percig lassú tűzön/alacsony hő fokozaton készre főzzük.

A rizst megmossuk és egy edénybe helyezzük. Hozzáadjuk a kukoricát és sóval illetve vegetával ízesítjük. Annyi vizet öntünk rá, hogy bőven elfedje a hozzávalókat majd puhára, „pergősre” főzzük.