Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütőben sütött csirkemell fasírt recept

Sütőben sütött csirkemell fasírt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemell (darálva)
    • 2 szikkadt zsemle
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • őrölt bors
    • csipet szerecsendió
    • 10 dkg sajt
    • 3 ek olívaolaj
    • zsemlemorzsa a forgatáshoz

    Elkészítése:

    A szikkadt zsemléket áztassuk be vízbe (vagy tejbe), majd alaposan nyomkodjuk ki.

    A csirkemellet daráljuk le (ha egészben vesszük), majd adjuk hozzá a kinyomkodott zsemlét, az apróra vágott vöröshagymát, az összepréselt fokhagymát, ízlés szerint fűszerezzük, majd gyúrjuk össze a masszát. Ezután adjuk hozzá az egész tojást és szintén gyúrjuk alaposan össze.

    A sajtot vágjuk fel kisebb kockákra.

    Az összegyúrt masszából csippentsünk le kisebb darabokat, lapogassuk el, majd tegyünk rá egy darab sajtot, formázzuk gombóccá, és forgassuk bele a zsemlemorzsába (nedvesítsük be a kezünket, akkor nem ragad hozzá a massza és könnyen megtudjuk formázni).

    Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd spircceljük le olívaolajjal. Ezután helyezzük rá a húsgombócokat, majd szintén spricceljük meg olívaolajjal.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük szép pirosra (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem).

    Tálaláskor ízlés szerinti körettel vagy párolt zöldséggel kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá