Hozzávalók:
Elkészítése:
A szikkadt zsemléket áztassuk be vízbe (vagy tejbe), majd alaposan nyomkodjuk ki.
A csirkemellet daráljuk le (ha egészben vesszük), majd adjuk hozzá a kinyomkodott zsemlét, az apróra vágott vöröshagymát, az összepréselt fokhagymát, ízlés szerint fűszerezzük, majd gyúrjuk össze a masszát. Ezután adjuk hozzá az egész tojást és szintén gyúrjuk alaposan össze.
A sajtot vágjuk fel kisebb kockákra.
Az összegyúrt masszából csippentsünk le kisebb darabokat, lapogassuk el, majd tegyünk rá egy darab sajtot, formázzuk gombóccá, és forgassuk bele a zsemlemorzsába (nedvesítsük be a kezünket, akkor nem ragad hozzá a massza és könnyen megtudjuk formázni).
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd spircceljük le olívaolajjal. Ezután helyezzük rá a húsgombócokat, majd szintén spricceljük meg olívaolajjal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük szép pirosra (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem).
Tálaláskor ízlés szerinti körettel vagy párolt zöldséggel kínáljuk.