Sütőben sütött csirkemell fasírt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell (darálva)
  • 2 szikkadt zsemle
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • őrölt bors
  • csipet szerecsendió
  • 10 dkg sajt
  • 3 ek olívaolaj
  • zsemlemorzsa a forgatáshoz

Elkészítése:

A szikkadt zsemléket áztassuk be vízbe (vagy tejbe), majd alaposan nyomkodjuk ki.

A csirkemellet daráljuk le (ha egészben vesszük), majd adjuk hozzá a kinyomkodott zsemlét, az apróra vágott vöröshagymát, az összepréselt fokhagymát, ízlés szerint fűszerezzük, majd gyúrjuk össze a masszát. Ezután adjuk hozzá az egész tojást és szintén gyúrjuk alaposan össze.

A sajtot vágjuk fel kisebb kockákra.

Az összegyúrt masszából csippentsünk le kisebb darabokat, lapogassuk el, majd tegyünk rá egy darab sajtot, formázzuk gombóccá, és forgassuk bele a zsemlemorzsába (nedvesítsük be a kezünket, akkor nem ragad hozzá a massza és könnyen megtudjuk formázni).

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd spircceljük le olívaolajjal. Ezután helyezzük rá a húsgombócokat, majd szintén spricceljük meg olívaolajjal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük szép pirosra (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem).

Tálaláskor ízlés szerinti körettel vagy párolt zöldséggel kínáljuk.