Sült pulykaszárny paradicsomos gombamártásban recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Húshoz:
- 80 dkg pulykaszárny
- 1 ek zsír
- vegeta
Körethez:
- 1 gomba konzerv
- 2 fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek olaj
- 1 ek liszt
- só, oregánó, bazsalikom ízlés szerint
Elkészítése:
A szárnyakat felhasználás előtt átmossuk, majd leitatjuk róluk a vizet.
Alaposan bedörzsöljük vegetával, majd a zsíron előrütjük mindkét oldalát.
A húsokat felöntjük 2 dl vízzel, lefedjük és puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.
A mártáshoz a vöröshagymát finomra vágjuk, majd az olajon megdinszteljük, beledobjuk a reszelt fokhagymát, ekkor levesszük a tűzről, párszor átkeverjük és hozzáadjuk a gombát a levével együtt és a paradicsomot, majd ízlés szerint adunk hozzá sót, oregánót és bazsalikomot.
Visszatesszük a tűzre, majd kb 15 percig forraljuk alacsony lángon. Ekkor megszórjuk a liszttel, csomómentesre keverjük, majd sűrűsödésig főzzük.
A kész húsokat a mártással tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









