Sült pulykaszárny paradicsomos gombamártásban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Húshoz:
- 80 dkg pulykaszárny
- 1 ek zsír
- vegeta
Körethez:
- 1 gomba konzerv
- 2 fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek olaj
- 1 ek liszt
- só, oregánó, bazsalikom ízlés szerint
Elkészítése:
A szárnyakat felhasználás előtt átmossuk, majd leitatjuk róluk a vizet.
Alaposan bedörzsöljük vegetával, majd a zsíron előrütjük mindkét oldalát.
A húsokat felöntjük 2 dl vízzel, lefedjük és puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.
A mártáshoz a vöröshagymát finomra vágjuk, majd az olajon megdinszteljük, beledobjuk a reszelt fokhagymát, ekkor levesszük a tűzről, párszor átkeverjük és hozzáadjuk a gombát a levével együtt és a paradicsomot, majd ízlés szerint adunk hozzá sót, oregánót és bazsalikomot.
Visszatesszük a tűzre, majd kb 15 percig forraljuk alacsony lángon. Ekkor megszórjuk a liszttel, csomómentesre keverjük, majd sűrűsödésig főzzük.
A kész húsokat a mártással tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »