Sült kacsacomb párolt lilakáposztával recept
Hozzávalók:
- 4 db kacsacomb
- 3 evőkanál kacsazsír
- só
- 1 kisebb fej lilakáposzta
- őrölt kömény
- 1,5 dl étolaj
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 csapott evőkanál ecet (10 %)
- víz
Elkészítése:
A kacsacombokat megtisztítjuk, beirdaljuk.
Egy teflonos, magas falú serpenyőben felolvasztjuk a kacsazsírt és beletesszük a kacsacombokat. Sóval ízlés szerint ízesítjük.
A serpenyőbe kb 1 dl vizet öntünk, majd lefedjük és takarék lángon kb 20 percig puhítjuk a húst.
Ezután levesszük a fedőt és takarék lángon, többszöri hús forgatás mellett a combokat szép barnára sütjük.
A lilakáposztát vékony csíkokra vágjuk és teflonos edénybe tesszük. Ráöntjük az olajat, kb 2 dl vizet, az ecetet, a kristálycukrot és ízlés szerint örölt köményt.
Fedő alatt kb 30 percig pároljuk folyamatos kevergetés közben.
Ezután levesszük a fedőt és további 20 percig takarék lángon sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










