Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült kacsacomb párolt lilakáposztával recept

Sült kacsacomb párolt lilakáposztával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 db kacsacomb
    • 3 evőkanál kacsazsír
    • 1 kisebb fej lilakáposzta
    • őrölt kömény
    • 1,5 dl étolaj
    • 3 evőkanál kristálycukor
    • 1 csapott evőkanál ecet (10 %)
    • víz

    Elkészítése:

    A kacsacombokat megtisztítjuk, beirdaljuk.

    Egy teflonos, magas falú serpenyőben felolvasztjuk a kacsazsírt és beletesszük a kacsacombokat. Sóval ízlés szerint ízesítjük.

    A serpenyőbe kb 1 dl vizet öntünk, majd lefedjük és takarék lángon kb 20 percig puhítjuk a húst.

    Ezután levesszük a fedőt és takarék lángon, többszöri hús forgatás mellett a combokat szép barnára sütjük.

    A lilakáposztát vékony csíkokra vágjuk és teflonos edénybe tesszük. Ráöntjük az olajat, kb 2 dl vizet, az ecetet, a kristálycukrot és ízlés szerint örölt köményt.

    Fedő alatt kb 30 percig pároljuk folyamatos kevergetés közben.

    Ezután levesszük a fedőt és további 20 percig takarék lángon sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá