Sült kacsacomb párolt lilakáposztával recept

Hozzávalók:
- 4 db kacsacomb
- 3 evőkanál kacsazsír
- só
- 1 kisebb fej lilakáposzta
- őrölt kömény
- 1,5 dl étolaj
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 csapott evőkanál ecet (10 %)
- víz
Elkészítése:
A kacsacombokat megtisztítjuk, beirdaljuk.
Egy teflonos, magas falú serpenyőben felolvasztjuk a kacsazsírt és beletesszük a kacsacombokat. Sóval ízlés szerint ízesítjük.
A serpenyőbe kb 1 dl vizet öntünk, majd lefedjük és takarék lángon kb 20 percig puhítjuk a húst.
Ezután levesszük a fedőt és takarék lángon, többszöri hús forgatás mellett a combokat szép barnára sütjük.
A lilakáposztát vékony csíkokra vágjuk és teflonos edénybe tesszük. Ráöntjük az olajat, kb 2 dl vizet, az ecetet, a kristálycukrot és ízlés szerint örölt köményt.
Fedő alatt kb 30 percig pároljuk folyamatos kevergetés közben.
Ezután levesszük a fedőt és további 20 percig takarék lángon sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »