Sült kacsacomb párolt lilakáposztával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 db kacsacomb
  • 3 evőkanál kacsazsír
  • 1 kisebb fej lilakáposzta
  • őrölt kömény
  • 1,5 dl étolaj
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csapott evőkanál ecet (10 %)
  • víz

Elkészítése:

A kacsacombokat megtisztítjuk, beirdaljuk.

Egy teflonos, magas falú serpenyőben felolvasztjuk a kacsazsírt és beletesszük a kacsacombokat. Sóval ízlés szerint ízesítjük.

A serpenyőbe kb 1 dl vizet öntünk, majd lefedjük és takarék lángon kb 20 percig puhítjuk a húst.

Ezután levesszük a fedőt és takarék lángon, többszöri hús forgatás mellett a combokat szép barnára sütjük.

A lilakáposztát vékony csíkokra vágjuk és teflonos edénybe tesszük. Ráöntjük az olajat, kb 2 dl vizet, az ecetet, a kristálycukrot és ízlés szerint örölt köményt.

Fedő alatt kb 30 percig pároljuk folyamatos kevergetés közben.

Ezután levesszük a fedőt és további 20 percig takarék lángon sütjük.