Spenótos csirkealagút recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30-35 dkg csirkemell
- 3 ek zabpehely
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 ek tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 magyaros tömlős krémsajt
- só, bors
- petrezselyemzöld
- 1 csipetnyi szárított lestyánlevél
- fokhagymás borskeverék
- 5-6 szelet pulykasonka
- 30 szelet kolbász karika
- 12-14 db nagy spenótlevél
- 2 ek olívaolaj
- 5-6 aszalt paradicsom ( olívaolajos)
Elkészítése:
Megmossuk, majd ujjnyi csíkokra feldaraboljuk a húst. Sózzuk, fokhagymás borssal meghintjük.
Elkészítjük az öntetet: összekeverjük a tejfölt a tojással, krémsajttal, a reszelt sajt felével, zabpehellyel és sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a szárított petrezselyemzöldet, csipetnyi lestyánt. Feldarabolunk 2-3 szárított paradicsomot és a csirkemellel együtt a tejfölös masszához keverjük.
Egy kis lábasba vizet teszünk forrni, amibe belemártunk néhány spenótlevelet (de nem főzzük), majd papírtörlőre szedjük, hogy megszáradjon.
Egy őzgerincformát sütőpapírral kibélelünk és olívaolajjal jól megkenjük. Elkezdjük rétegezni a hozzávalókat, az aljára teszünk néhány kolbászkarikát (nálam kb 10), majd erre ráfektetünk 5-6 szelet pulykasonkát (vagy gépsonkát), ráhelyezzük a lecsepegtetett spenótleveleket, erre ismét kolbászkarikákat rakunk, végül ráöntjük a csirkemellet. A tetejét megrakjuk mozzarella golyóval, 5-6 szelet kolbásszal illetve aszalt paradicsommal.
180 fokos sütőben sütjük ameddig a teteje elkezd pirulni (kb 40 perc). Én az őzgerincformát egy sütőtepsire rakom,ha esetleg nedvesség kifolyna, ne menjen a sütőbe.
Amikor a teteje kezd pirulni, a tepsire borítom és gazdagon meghintjük reszelt sajttal. Visszatoljuk a sütőbe és addig sütjük, ameddig szép színe lesz.
Sütés után 10 percig pihentetjük és utána szeleteljük.
Tipp:
Aki szeretné tehet bele több spenótot. Hidegtálon is finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









