Spenótos csirkealagút recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30-35 dkg csirkemell
- 3 ek zabpehely
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 magyaros tömlős krémsajt
- só, bors
- petrezselyemzöld
- 1 csipetnyi szárított lestyánlevél
- fokhagymás borskeverék
- 5-6 szelet pulykasonka
- 30 szelet kolbász karika
- 12-14 db nagy spenótlevél
- 2 ek olívaolaj
- 5-6 aszalt paradicsom ( olívaolajos)
Elkészítése:
Megmossuk, majd ujjnyi csíkokra feldaraboljuk a húst. Sózzuk, fokhagymás borssal meghintjük.
Elkészítjük az öntetet: összekeverjük a tejfölt a tojással, krémsajttal, a reszelt sajt felével, zabpehellyel és sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a szárított petrezselyemzöldet, csipetnyi lestyánt. Feldarabolunk 2-3 szárított paradicsomot és a csirkemellel együtt a tejfölös masszához keverjük.
Egy kis lábasba vizet teszünk forrni, amibe belemártunk néhány spenótlevelet (de nem főzzük), majd papírtörlőre szedjük, hogy megszáradjon.
Egy őzgerincformát sütőpapírral kibélelünk és olívaolajjal jól megkenjük. Elkezdjük rétegezni a hozzávalókat, az aljára teszünk néhány kolbászkarikát (nálam kb 10), majd erre ráfektetünk 5-6 szelet pulykasonkát (vagy gépsonkát), ráhelyezzük a lecsepegtetett spenótleveleket, erre ismét kolbászkarikákat rakunk, végül ráöntjük a csirkemellet. A tetejét megrakjuk mozzarella golyóval, 5-6 szelet kolbásszal illetve aszalt paradicsommal.
180 fokos sütőben sütjük ameddig a teteje elkezd pirulni (kb 40 perc). Én az őzgerincformát egy sütőtepsire rakom,ha esetleg nedvesség kifolyna, ne menjen a sütőbe.
Amikor a teteje kezd pirulni, a tepsire borítom és gazdagon meghintjük reszelt sajttal. Visszatoljuk a sütőbe és addig sütjük, ameddig szép színe lesz.
Sütés után 10 percig pihentetjük és utána szeleteljük.
Tipp:
Aki szeretné tehet bele több spenótot. Hidegtálon is finom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »