Sóban sült pulykacombfilé meggymártással recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók 2 főre:
- fél kg durva konyhasó
- 40-50 dkg pulykacomb filé
- 10-15 dkg fagyasztott meggy vagy konzerv
- 2 evőkanál méz vagy barnacukor
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 evőkanál citromlé
- őrölt zöldbors
Elkészítése:
A sóágyon sütés egy rendkívül egyszerű módja a hússütésnek. Nem kell megijedni, a hús egyáltalán nem lesz sós!
A húst alaposan megmostam, letörölgettem szárazra, majd összefogattam (mert darabokban sikerült vennem) zsineggel. Egy hőálló tál aljára terítettem a sót, erre ültettem rá a húst.
Nem kell sózni, a só finoman ízesíti majd a sültet. Alufóliával lefedtem és 190 fokos sütőben egy órát sütöttem. A fóliát levéve lehet kicsit pirítani 15-20 perc alatt.
A mártáshoz kissé karamellizátlam a mézet. Rádobtam a meggyet, megborsoztam, egy csipet sót, citromlevet is tettem rá. Egy pici vizet tettem hozzá, hogy legyen leve. Amikor forr, kevés vízzel elkevert keményítővel sűrítettem be.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.