Sóban sült pulykacombfilé meggymártással

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 2 főre:

  • fél kg durva konyhasó
  • 40-50 dkg pulykacomb filé
  • 10-15 dkg fagyasztott meggy vagy konzerv
  • 2 evőkanál méz vagy barnacukor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál citromlé
  • őrölt zöldbors

Elkészítése:

A sóágyon sütés egy rendkívül egyszerű módja a hússütésnek. Nem kell megijedni, a hús egyáltalán nem lesz sós!

A húst alaposan megmostam, letörölgettem szárazra, majd összefogattam (mert darabokban sikerült vennem) zsineggel. Egy hőálló tál aljára terítettem a sót, erre ültettem rá a húst.

Nem kell sózni, a só finoman ízesíti majd a sültet. Alufóliával lefedtem és 190 fokos sütőben egy órát sütöttem. A fóliát levéve lehet kicsit pirítani 15-20 perc alatt.

A mártáshoz kissé karamellizátlam a mézet. Rádobtam a meggyet, megborsoztam, egy csipet sót, citromlevet is tettem rá. Egy pici vizet tettem hozzá, hogy legyen leve. Amikor forr, kevés vízzel elkevert keményítővel sűrítettem be.