Hozzávalók 2 főre:
Elkészítése:
A sóágyon sütés egy rendkívül egyszerű módja a hússütésnek. Nem kell megijedni, a hús egyáltalán nem lesz sós!
A húst alaposan megmostam, letörölgettem szárazra, majd összefogattam (mert darabokban sikerült vennem) zsineggel. Egy hőálló tál aljára terítettem a sót, erre ültettem rá a húst.
Nem kell sózni, a só finoman ízesíti majd a sültet. Alufóliával lefedtem és 190 fokos sütőben egy órát sütöttem. A fóliát levéve lehet kicsit pirítani 15-20 perc alatt.
A mártáshoz kissé karamellizátlam a mézet. Rádobtam a meggyet, megborsoztam, egy csipet sót, citromlevet is tettem rá. Egy pici vizet tettem hozzá, hogy legyen leve. Amikor forr, kevés vízzel elkevert keményítővel sűrítettem be.