Savanyúkáposzta leves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg savanyú káposzta
- 60 dkg pulykahús
- 20 dkg zöldborsó
- 25 dkg zöldbab (spárgabab)
- 2 evőkanál finomliszt
- 2 dl tejföl
- 1 csokor kapor
- 2 közepes szál sárgarépa
- 1 közepes szál fehérrépa
- 20 dkg burgonya
- só ízlés szerint
- 2 l víz
- 4 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
A felmelegített olajon megdinszteljük a karikára vágott répákat. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, felengedjük fél liter vízzel és félpuhára főzzük.
Hozzáadjuk a megmosott savanyú káposztát, zöldborsót, babot és a kockára vágott burgonyát. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, beleaprítjuk a kaprot és felengedjük a maradék vízzel.
Miután minden puhára főtt, besűrűsítjük a liszttel kikevert tejföllel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »