Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Savanyúkáposzta leves recept

Savanyúkáposzta leves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg savanyú káposzta
    • 60 dkg pulykahús
    • 20 dkg zöldborsó
    • 25 dkg zöldbab (spárgabab)
    • 2 evőkanál finomliszt
    • 2 dl tejföl
    • 1 csokor kapor
    • 2 közepes szál sárgarépa
    • 1 közepes szál fehérrépa
    • 20 dkg burgonya
    • só ízlés szerint
    • 2 l víz
    • 4 ek napraforgó olaj

    Elkészítése:

    A felmelegített olajon megdinszteljük a karikára vágott répákat. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, felengedjük fél liter vízzel és félpuhára főzzük.

    Hozzáadjuk a megmosott savanyú káposztát, zöldborsót, babot és a kockára vágott burgonyát. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, beleaprítjuk a kaprot és felengedjük a maradék vízzel.

    Miután minden puhára főtt, besűrűsítjük a liszttel kikevert tejföllel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá