Savanyúkáposzta leves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 60 dkg pulykahús
  • 20 dkg zöldborsó
  • 25 dkg zöldbab (spárgabab)
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor kapor
  • 2 közepes szál sárgarépa
  • 1 közepes szál fehérrépa
  • 20 dkg burgonya
  • só ízlés szerint
  • 2 l víz
  • 4 ek napraforgó olaj

Elkészítése:

A felmelegített olajon megdinszteljük a karikára vágott répákat. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, felengedjük fél liter vízzel és félpuhára főzzük.

Hozzáadjuk a megmosott savanyú káposztát, zöldborsót, babot és a kockára vágott burgonyát. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, beleaprítjuk a kaprot és felengedjük a maradék vízzel.

Miután minden puhára főtt, besűrűsítjük a liszttel kikevert tejföllel.