Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Saslik rántva recept

Saslik rántva
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemáj
    • 80 dkg csirkemell
    • 3 fej vöröshagyma

    A májhoz:

    • 3 dl tej
    • 2 kiskanál fokhagymakrém vagy 2 gerezd zúzott fokhagyma

    A csirkemellhez:

    • 1 evőkanál füstös csirkefűszersó
    • 2 evőkanál étolaj

    A panírhoz:

    • 15 dkg liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg zsemlemorzsa

    A sütéshez:

    • olaj

    Elkészítése:

    A tejben keverjük el a fokhagyát, tegyük bele a megtisztított csirkemájat, egy éjszakára vagy 2-4 órára rakjuk lefedve a hűtőbe.

    A fűszerkeveréket keverjük el az olajban, majd forgassuk bele a felkockázott húst és azt is tegyük lefedve hűtőbe.

    A hagymát vágjuk nagyobb kockákra.

    A májat csepegtessük le a tejtől és töröljük szárazra, majd szurkáljuk meg egy villával.

    A saslik pálcára húzzuk fel sorban a húst, hagymát, májat és addig ismételjük, amíg a nyárson végig érünk.

    Ezután hagyományos módon panírozzuk a nyársakat: liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa.

    Bő forró olajban süssük a nyársakat készre 8-10 perc alatt.

    Tipp:

    A nyársakat a biztonság miatt érdemes sütés előtt vízben áztatni egy órára legalább, így kicsi az esélye, hogy sütés közben elégnek. A rétegek közé tehetünk gombát vagy szalonnát is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá