Hozzávalók:
A májhoz:
A csirkemellhez:
A panírhoz:
A sütéshez:
Elkészítése:
A tejben keverjük el a fokhagyát, tegyük bele a megtisztított csirkemájat, egy éjszakára vagy 2-4 órára rakjuk lefedve a hűtőbe.
A fűszerkeveréket keverjük el az olajban, majd forgassuk bele a felkockázott húst és azt is tegyük lefedve hűtőbe.
A hagymát vágjuk nagyobb kockákra.
A májat csepegtessük le a tejtől és töröljük szárazra, majd szurkáljuk meg egy villával.
A saslik pálcára húzzuk fel sorban a húst, hagymát, májat és addig ismételjük, amíg a nyárson végig érünk.
Ezután hagyományos módon panírozzuk a nyársakat: liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa.
Bő forró olajban süssük a nyársakat készre 8-10 perc alatt.
A nyársakat a biztonság miatt érdemes sütés előtt vízben áztatni egy órára legalább, így kicsi az esélye, hogy sütés közben elégnek. A rétegek közé tehetünk gombát vagy szalonnát is.