Saslik rántva

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 80 dkg csirkemell
  • 3 fej vöröshagyma

A májhoz:

  • 3 dl tej
  • 2 kiskanál fokhagymakrém vagy 2 gerezd zúzott fokhagyma

A csirkemellhez:

  • 1 evőkanál füstös csirkefűszersó
  • 2 evőkanál étolaj

A panírhoz:

  • 15 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítése:

A tejben keverjük el a fokhagyát, tegyük bele a megtisztított csirkemájat, egy éjszakára vagy 2-4 órára rakjuk lefedve a hűtőbe.

A fűszerkeveréket keverjük el az olajban, majd forgassuk bele a felkockázott húst és azt is tegyük lefedve hűtőbe.

A hagymát vágjuk nagyobb kockákra.

A májat csepegtessük le a tejtől és töröljük szárazra, majd szurkáljuk meg egy villával.

A saslik pálcára húzzuk fel sorban a húst, hagymát, májat és addig ismételjük, amíg a nyárson végig érünk.

Ezután hagyományos módon panírozzuk a nyársakat: liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa.

Bő forró olajban süssük a nyársakat készre 8-10 perc alatt.

Tipp:

A nyársakat a biztonság miatt érdemes sütés előtt vízben áztatni egy órára legalább, így kicsi az esélye, hogy sütés közben elégnek. A rétegek közé tehetünk gombát vagy szalonnát is.