Sajtszószban sült csirke recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 6 csirkecomb
- 1 csirkemell
- 500 ml főzőtejszín
- ízlés szerint tejfölös-sajtos csirke alap (1 zacskó )
- 1 kisebb cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint reszelt sajt
Elkészítése:
A csirkecombokat megmossuk, fűszerezzük és tepsibe helyezzük. Rákarikázzuk a cukkinit, hagymát, fokhagymát és a répát.
A csirke alapot összekeverjük a tejszínnel. Ízlés szerint adhatunk hozzá reszelt sajtot is. Az egészet a tepsibe öntjük.
Lefedve 180 fokon készre sütjük kb 1 óra alatt. A végén vegyük le a fóliát és pirítsuk meg a tetejét. Itt is mehet még rá reszelt sajt.
Burgonyapürével tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.