Sajtos-zabpelyhes húsrolád recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált pulyka vagy sertéshús
- 8 ek zabpehely
- 15 dkg sajt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só ízlés szerint
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 3 ek zsemlemorzsa
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A zabpelyhet 1-2 percre vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.
Hozzáadjuk a darált húshoz a zabpelyhet, 2 tojást, felaprított vöröshagymát és petrezselymet, zúzott fokhagymát, zsemlemorzsát, reszelt sajtot. Meghintjük fűszerpaprikával, ízlés szerint sóval és jól összedolgozzuk, majd rúd alakúra formázzuk.
2-3 ek olajjal kikent tepsibe fektetjük, lekenjük 1 felvert tojással és készre sütjük. Sütés közben meglocsoljuk a tepsiben lévő zsiradékkal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »