Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-zabpelyhes húsrolád recept

Sajtos-zabpelyhes húsrolád
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált pulyka vagy sertéshús
    • 8 ek zabpehely
    • 15 dkg sajt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só ízlés szerint
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • 3 ek zsemlemorzsa
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma

    Elkészítése:

    A zabpelyhet 1-2 percre vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.

    Hozzáadjuk a darált húshoz a zabpelyhet, 2 tojást, felaprított vöröshagymát és petrezselymet, zúzott fokhagymát, zsemlemorzsát, reszelt sajtot. Meghintjük fűszerpaprikával, ízlés szerint sóval és jól összedolgozzuk, majd rúd alakúra formázzuk.

    2-3 ek olajjal kikent tepsibe fektetjük, lekenjük 1 felvert tojással és készre sütjük. Sütés közben meglocsoljuk a tepsiben lévő zsiradékkal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá