Sajtos pulykamell formában sütve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 32*11*7 cm-es formához:
- 50 dkg pulykamell
- 20 dkg szeletelt bacon
- 15 dkg sajt
- 3 ek tejföl
- 3 ek liszt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 3-4 gerezd fokhagyma
- egy kis csokor petrezselyemzöld
- só (ízlés szerint)
- őrölt fehér bors (ízlés szerint)
- a forma kikenéséhez vaj és zsemlemorzsa
Elkészítése:
A húst vágjuk fel kisebb kockákra, majd enyhén sózzuk, borsozzuk, keverjük alaposan össze, majd hagyjuk egy kicsit állni.
Egy tálba reszeljük bele a sajtot, majd adjuk hozzá a tojást, az apróra vágott petrezselyemzöldet, 2 evőkanál tejfölt, a lisztet, ízlés szerint sót és őrölt borsot, nyomjuk bele a fokhagymát és keverjük alaposan össze.
Ezután adjuk a masszához a felkockázott, fűszerezett pulykamellet, majd szintén keverjük alaposan össze.
A sütőformát kenjük ki vajjal és szórjuk meg zsemlemorzsával. Ezután béleljük ki a szeletelt baconnel úgy, hogy a szeletek fedjék egymást, és bőven lógjanak túl a sütőforma oldalán.
Ezután kanalazzuk bele a húsos masszát, majd hajtsuk rá a túllógó bacont. Végül kenjük meg a maradék tejföllel és ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal (ezután a formát tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire mielőtt betennénk a sütőbe, hogy felfogja az esetleg kifröccsenő zsiradékot).
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb 50 perc alatt szép pirosra. A sütőből kivéve a formában hagyjuk hűlni, majd óvatosan emeljük ki egy tálcára,és ízlés szerint szeleteljük fel.
Tipp:
Ameddig sül, készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet, majd azzal kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »