Sajtos pulykamell formában sütve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 32*11*7 cm-es formához:
- 50 dkg pulykamell
- 20 dkg szeletelt bacon
- 15 dkg sajt
- 3 ek tejföl
- 3 ek liszt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 3-4 gerezd fokhagyma
- egy kis csokor petrezselyemzöld
- só (ízlés szerint)
- őrölt fehér bors (ízlés szerint)
- a forma kikenéséhez vaj és zsemlemorzsa
Elkészítése:
A húst vágjuk fel kisebb kockákra, majd enyhén sózzuk, borsozzuk, keverjük alaposan össze, majd hagyjuk egy kicsit állni.
Egy tálba reszeljük bele a sajtot, majd adjuk hozzá a tojást, az apróra vágott petrezselyemzöldet, 2 evőkanál tejfölt, a lisztet, ízlés szerint sót és őrölt borsot, nyomjuk bele a fokhagymát és keverjük alaposan össze.
Ezután adjuk a masszához a felkockázott, fűszerezett pulykamellet, majd szintén keverjük alaposan össze.
A sütőformát kenjük ki vajjal és szórjuk meg zsemlemorzsával. Ezután béleljük ki a szeletelt baconnel úgy, hogy a szeletek fedjék egymást, és bőven lógjanak túl a sütőforma oldalán.
Ezután kanalazzuk bele a húsos masszát, majd hajtsuk rá a túllógó bacont. Végül kenjük meg a maradék tejföllel és ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal (ezután a formát tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire mielőtt betennénk a sütőbe, hogy felfogja az esetleg kifröccsenő zsiradékot).
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb 50 perc alatt szép pirosra. A sütőből kivéve a formában hagyjuk hűlni, majd óvatosan emeljük ki egy tálcára,és ízlés szerint szeleteljük fel.
Tipp:
Ameddig sül, készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet, majd azzal kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »