Sajtos pulykamell formában sütve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 32*11*7 cm-es formához:

  • 50 dkg pulykamell
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 15 dkg sajt
  • 3 ek tejföl
  • 3 ek liszt
  • 1 db tojás (nagy)
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • egy kis csokor petrezselyemzöld
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
  • a forma kikenéséhez vaj és zsemlemorzsa

Elkészítése:

A húst vágjuk fel kisebb kockákra, majd enyhén sózzuk, borsozzuk, keverjük alaposan össze, majd hagyjuk egy kicsit állni.

Egy tálba reszeljük bele a sajtot, majd adjuk hozzá a tojást, az apróra vágott petrezselyemzöldet, 2 evőkanál tejfölt, a lisztet, ízlés szerint sót és őrölt borsot, nyomjuk bele a fokhagymát és keverjük alaposan össze.

Ezután adjuk a masszához a felkockázott, fűszerezett pulykamellet, majd szintén keverjük alaposan össze.

A sütőformát kenjük ki vajjal és szórjuk meg zsemlemorzsával. Ezután béleljük ki a szeletelt baconnel úgy, hogy a szeletek fedjék egymást, és bőven lógjanak túl a sütőforma oldalán.

Ezután kanalazzuk bele a húsos masszát, majd hajtsuk rá a túllógó bacont. Végül kenjük meg a maradék tejföllel és ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal (ezután a formát tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire mielőtt betennénk a sütőbe, hogy felfogja az esetleg kifröccsenő zsiradékot).

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb 50 perc alatt szép pirosra. A sütőből kivéve a formában hagyjuk hűlni, majd óvatosan emeljük ki egy tálcára,és ízlés szerint szeleteljük fel.

Tipp:

Ameddig sül, készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet, majd azzal kínáljuk.