Ropogósra sült csirkecombok recept

Hozzávalók:
Húshoz:
- 2 egész csirkecomb
- csipet só oldalanként
- csipet vegeta oldalanként
- fél-fél csipet fokhagyma granulátum oldalanként
- 2 ek olívaolaj a csirke pirításához
- néhány csepp olívaolaj a sütőtál kikenéséhez
Körethez:
- 20 dkg kuszkusz
- 2 dl forró víz
- 2 dkg vaj
- 1 vastagabb szál újhagyma
- 1 mk só
Elkészítése:
A combokat megtisztítom, megmosom, papírtörlőn leitatom róluk a vizet.
Egy serpenyőben felhevítem az olívaolajat és ráteszem a húsokat. Közepesnél semmiképp ne legyen magasabb a hőfok! Legyetek nagyon óvatosak, eléggé fröcsköl!
Fedő alatt (amit igazából csak pajzsként használok) oldalanként 5-5 percig pirítom.
Egy jénai tálba néhány csepp olajat csepegtetek, elkenem, majd rászedem a kissé megpirult húsokat, “fejjel lefelé”. Mindkét oldalukat sózom, meghintem vegetával, illetve fokhagyma granulátummal.
Alufóliával letakarva, 180 fokos sütőben 50 percig sütöm. Leveszem róla a fóliát, leöntöm a keletkezett szaft nagy részét. A combokat megfordítom, meglocsolom a tálban maradt lével és további 10 percig, már fólia nélkül, 200 fokon pirítom a sütőben.
A kuszkuszt egy kis lábasba öntöm. Hozzáadom a sót és a vajat. Leöntöm vízzel, egyszer elkeverem, majd fedő alatt 5 percig állni hagyom, hogy a gőzben megpuhuljon. Ezután villával fellazítom. Az újhagymát felkarikázom, majd a puha kuszkuszhoz keverem.
A kuszkusz magában is fantasztikus szerintem, aromája a vajjal valami egészen különleges párost alkot. A csirkével kiegészülve nem is kívánhatnánk magunknak ennél tökéletesebb ebédet.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »