Ropogósra sült csirkecombok recept

Hozzávalók:
Húshoz:
- 2 egész csirkecomb
- csipet só oldalanként
- csipet vegeta oldalanként
- fél-fél csipet fokhagyma granulátum oldalanként
- 2 ek olívaolaj a csirke pirításához
- néhány csepp olívaolaj a sütőtál kikenéséhez
Körethez:
- 20 dkg kuszkusz
- 2 dl forró víz
- 2 dkg vaj
- 1 vastagabb szál újhagyma
- 1 mk só
Elkészítése:
A combokat megtisztítom, megmosom, papírtörlőn leitatom róluk a vizet.
Egy serpenyőben felhevítem az olívaolajat és ráteszem a húsokat. Közepesnél semmiképp ne legyen magasabb a hőfok! Legyetek nagyon óvatosak, eléggé fröcsköl!
Fedő alatt (amit igazából csak pajzsként használok) oldalanként 5-5 percig pirítom.
Egy jénai tálba néhány csepp olajat csepegtetek, elkenem, majd rászedem a kissé megpirult húsokat, “fejjel lefelé”. Mindkét oldalukat sózom, meghintem vegetával, illetve fokhagyma granulátummal.
Alufóliával letakarva, 180 fokos sütőben 50 percig sütöm. Leveszem róla a fóliát, leöntöm a keletkezett szaft nagy részét. A combokat megfordítom, meglocsolom a tálban maradt lével és további 10 percig, már fólia nélkül, 200 fokon pirítom a sütőben.
A kuszkuszt egy kis lábasba öntöm. Hozzáadom a sót és a vajat. Leöntöm vízzel, egyszer elkeverem, majd fedő alatt 5 percig állni hagyom, hogy a gőzben megpuhuljon. Ezután villával fellazítom. Az újhagymát felkarikázom, majd a puha kuszkuszhoz keverem.
A kuszkusz magában is fantasztikus szerintem, aromája a vajjal valami egészen különleges párost alkot. A csirkével kiegészülve nem is kívánhatnánk magunknak ennél tökéletesebb ebédet.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »