Ropogós csirkeszárnyak petrezselymes burgonyával recept

Hozzávalók:
Hús:
- 70 dkg csirke szárny
- só
- bors
Panír:
- 10 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 70 ml tej
- csipet só
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg reszelt sajt
Sütés:
- 6 dl olaj
Köret:
- 60 dkg burgonya
- 1 ek étolaj
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 kk ételízesítő
Elkészítése:
A szárnyat jól megtisztítjuk, az ízületnél kettévágjuk és hideg vízben jól kiáztatjuk.
A vizet jól lecsepegtetjük a húsról és sóval, borssal meghintjük.
A tojást a tejjel és a sóval elkeverjük. A sajtot a zsemlemorzsával összekeverjük. A szárnyakat először lisztbe, majd tojásos tejbe, végül a sajtos morzsába forgatjuk.
Lassú tűznél, fedő alatt felhevített zsiradékban (én olajban) kisütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy az étolaj lecsepegjen róla.
Amíg a hús sül, elkészítjük a köretet. A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük. Leszűrjük, majd meghámozzuk.
A megmosott petrezselymet felaprítjuk és egy evőkanál étolajra szórjuk. Elkezdjük felmelegíteni. A felaprított burgonyát rászórjuk, ételízesítővel vagy sóval ízesítjük és összemelegítjük, összesütjük pár perc alatt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »