Ropogós csirkeszárnyak petrezselymes burgonyával recept

Hozzávalók:
Hús:
- 70 dkg csirke szárny
- só
- bors
Panír:
- 10 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 70 ml tej
- csipet só
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg reszelt sajt
Sütés:
- 6 dl olaj
Köret:
- 60 dkg burgonya
- 1 ek étolaj
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 kk ételízesítő
Elkészítése:
A szárnyat jól megtisztítjuk, az ízületnél kettévágjuk és hideg vízben jól kiáztatjuk.
A vizet jól lecsepegtetjük a húsról és sóval, borssal meghintjük.
A tojást a tejjel és a sóval elkeverjük. A sajtot a zsemlemorzsával összekeverjük. A szárnyakat először lisztbe, majd tojásos tejbe, végül a sajtos morzsába forgatjuk.
Lassú tűznél, fedő alatt felhevített zsiradékban (én olajban) kisütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy az étolaj lecsepegjen róla.
Amíg a hús sül, elkészítjük a köretet. A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük. Leszűrjük, majd meghámozzuk.
A megmosott petrezselymet felaprítjuk és egy evőkanál étolajra szórjuk. Elkezdjük felmelegíteni. A felaprított burgonyát rászórjuk, ételízesítővel vagy sóval ízesítjük és összemelegítjük, összesütjük pár perc alatt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »