Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ropogós csirkeszárnyak petrezselymes burgonyával recept

Ropogós csirkeszárnyak petrezselymes burgonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Hús:

    • 70 dkg csirke szárny
    • bors

    Panír:

    • 10 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 70 ml tej
    • csipet só
    • 15 dkg zsemlemorzsa
    • 5 dkg reszelt sajt

    Sütés:

    • 6 dl olaj

    Köret:

    • 60 dkg burgonya
    • 1 ek étolaj
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 1 kk ételízesítő

    Elkészítése:

    A szárnyat jól megtisztítjuk, az ízületnél kettévágjuk és hideg vízben jól kiáztatjuk.

    A vizet jól lecsepegtetjük a húsról és sóval, borssal meghintjük.

    A tojást a tejjel és a sóval elkeverjük. A sajtot a zsemlemorzsával összekeverjük. A szárnyakat először lisztbe, majd tojásos tejbe, végül a sajtos morzsába forgatjuk.

    Lassú tűznél, fedő alatt felhevített zsiradékban (én olajban) kisütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy az étolaj lecsepegjen róla.

    Amíg a hús sül, elkészítjük a köretet. A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük. Leszűrjük, majd meghámozzuk.

    A megmosott petrezselymet felaprítjuk és egy evőkanál étolajra szórjuk. Elkezdjük felmelegíteni. A felaprított burgonyát rászórjuk, ételízesítővel vagy sóval ízesítjük és összemelegítjük, összesütjük pár perc alatt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá