Hozzávalók:
Hús:
Panír:
Sütés:
Köret:
Elkészítése:
A szárnyat jól megtisztítjuk, az ízületnél kettévágjuk és hideg vízben jól kiáztatjuk.
A vizet jól lecsepegtetjük a húsról és sóval, borssal meghintjük.
A tojást a tejjel és a sóval elkeverjük. A sajtot a zsemlemorzsával összekeverjük. A szárnyakat először lisztbe, majd tojásos tejbe, végül a sajtos morzsába forgatjuk.
Lassú tűznél, fedő alatt felhevített zsiradékban (én olajban) kisütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy az étolaj lecsepegjen róla.
Amíg a hús sül, elkészítjük a köretet. A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük. Leszűrjük, majd meghámozzuk.
A megmosott petrezselymet felaprítjuk és egy evőkanál étolajra szórjuk. Elkezdjük felmelegíteni. A felaprított burgonyát rászórjuk, ételízesítővel vagy sóval ízesítjük és összemelegítjük, összesütjük pár perc alatt.