Ropogós csirkeszárnyak petrezselymes burgonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Hús:

  • 70 dkg csirke szárny
  • bors

Panír:

  • 10 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 70 ml tej
  • csipet só
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg reszelt sajt

Sütés:

  • 6 dl olaj

Köret:

  • 60 dkg burgonya
  • 1 ek étolaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kk ételízesítő

Elkészítése:

A szárnyat jól megtisztítjuk, az ízületnél kettévágjuk és hideg vízben jól kiáztatjuk.

A vizet jól lecsepegtetjük a húsról és sóval, borssal meghintjük.

A tojást a tejjel és a sóval elkeverjük. A sajtot a zsemlemorzsával összekeverjük. A szárnyakat először lisztbe, majd tojásos tejbe, végül a sajtos morzsába forgatjuk.

Lassú tűznél, fedő alatt felhevített zsiradékban (én olajban) kisütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy az étolaj lecsepegjen róla.

Amíg a hús sül, elkészítjük a köretet. A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük. Leszűrjük, majd meghámozzuk.

A megmosott petrezselymet felaprítjuk és egy evőkanál étolajra szórjuk. Elkezdjük felmelegíteni. A felaprított burgonyát rászórjuk, ételízesítővel vagy sóval ízesítjük és összemelegítjük, összesütjük pár perc alatt.