Resztelt csirkemáj recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemáj
- 1-1 zöld és piros paprika
- 2 paradicsom
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek zsír
- 1 tk házi paprikakrém
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 tk őrölt pirospaprika
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, majd a zsíron megpirítjuk.
Ezután beletesszük a csíkokra vágott csirkemájat, felöntjük kb 1 dl forró vízzel és fedő alatt pároljuk.
Pár perc múlva hozzáadjuk a kicsumázott, felszeletelt paprikákat, a paradicsomot és a zúzott fokhagymát. A főzés végén megszórjuk pirospaprikával.
Ízlés szerint borsozzuk és a paprikakrémmel ízesítjük.
Külön sót nem adtam hozzá, mert a paprikakrém sós.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









