Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Részeges csirkemáj burgonyalángos fészekben recept

Részeges csirkemáj burgonyalángos fészekben
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg csirkemáj
    • 25 dkg kolozsvári szalonna
    • 1 ek liba, vagy tyúkzsír
    • 2 póréhagyma
    • 1 nagyobb paradicsom
    • 5 dkg sűrített paradicsom
    • 0,5 dl félszáraz fehérbor
    • 0,5 dl konyak
    • őrölt bors
    • sok majoránna
    • egy csipet őrölt rozmaring

    Lángoshoz:

    • 1 kg krumpli
    • 30-40 dkg liszt
    • olaj
    • 1 kk porélesztő

    Elkészítése:

    A csirkemájat alaposan átnézzük, lehártyázzuk, felezzük, leöblítjük, lecsöpögtetjük és borsozzuk.

    A póréhagymát egészen vékonyra felkarikázzuk, a szalonnaszeleteket bevagdaljuk, a paradicsomot feldaraboljuk.

    Egy serpenyőben felolvasztjuk a zsír. Elsőként a szalonnát pirítjuk meg, majd a szeleteket kivesszük a zsírból, és félretesszük későbbre. A lángot takarékra vesszük, a póréhagymakarikákat rádobjuk a zsírra, majd finoman sózva üvegesre pároljuk. Pár pillanat múlva hozzáadjuk a paradicsomot, ráöntjük a bort és ugyanannyi vizet.

    Hozzáadjuk a májat, fűszerezzük a majoránnával és a rozmaringgal, és lassú tűzön pároljuk. Fontos, hogy a levét kieressze a máj, mivel így sűrű szaftot kaphatunk. Később hozzáöntjük a konyakot. Szükség esetén sózzuk, borsozzuk.

    Csípős savanyúsággal, burgonyalángoson tálaljuk! A szalonnaszeletekkel, újhagymával, tojásparadicsommal díszítjük!

    Burgonya lángos:

    Elkészítés ideje: 30-40 perc.

    A krumplit hámozzuk meg, majd sós vízben főzzük puhára. Krumplinyomó segítségével törjük össze, picit sózzuk meg, majd hagyjuk langyosra hűlni. Szórjuk hozzá a liszt felét, és kezdjük el összegyúrni. Addig adagoljuk hozzá a megmaradt lisztet, amíg szépen összeáll, és rugalmas, de nem ragadós már a tészta. Tulajdonképpen olyan tésztát kell kapni, mintha derelyét, vagy gombócot csinálnánk.

    Ha összegyúrtuk, sodorjuk rúd alakúra, karikázzuk fel a tésztát, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki a karikákat egészen vékonyra. A palacsintasütőt kenjük meg olajjal, hevítsük fel, és mintha palacsintát készítenénk, süssük ki a lángosokat. Ízlés szerint az olajat akár fokhagymával és friss rozmaring ággal ízesíthetjük.

    Tipp:

    Gyorsan készül, ha előkészíted az alapokat, szalonna, hagyma, stb. Adagonként 15-18 dkg májat számolhatsz. Egy burgonyalángosra ráteszed a ragut, a másik lángost pedig a tetejére elcsúsztatva.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá