Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott csirke recept

Rántott csirke
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Rántott csirkéhez:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4-4 db csirkecomb és szárny
    • zsemlemorzsa
    • liszt

    Sütéshez:

    • zsír vagy olaj

    Körethez:

    • 20 dkg rizs
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • olaj vagy vaj

    Elkészítése:

    Megmossuk, besózzuk a húsokat, majd először lisztbe, tojásba és legvégül zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk.

    Forró zsiradékban kisütjük és papírtörlővel bélelt jénaiba rakjuk.

    Elkészítjük a rizst. Kevés zsiradékot hevítünk és picit megpirítjuk rajta a rizst. Mikor megpirult, ráöntünk annyi vizet, ami bőven ellepi, majd maximumra állítjuk a lángot és fedőt rakunk rá. Hamar elkezd forrni, megkavarjuk párszor és ha ki akar futni, akkor vegyük lejjebb a gázt. Mikor már dagad a rizs, elzárjuk a gázt és fedőt rajta hagyva kb 10 perc múlva megkeverjük.

    Ha már elég puha, levesszük a fedőt így tovább tud párolódni, majd belekeverjük a megmosott és apróra vágott petrezselyemzöldet.

    Tálaláskor a rizs mellé rakjuk a rántott húsokat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá