Rántott csirke

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Rántott csirkéhez:

  • 2 tojás
  • 4-4 db csirkecomb és szárny
  • zsemlemorzsa
  • liszt

Sütéshez:

  • zsír vagy olaj

Körethez:

  • 20 dkg rizs
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • olaj vagy vaj

Elkészítése:

Megmossuk, besózzuk a húsokat, majd először lisztbe, tojásba és legvégül zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk.

Forró zsiradékban kisütjük és papírtörlővel bélelt jénaiba rakjuk.

Elkészítjük a rizst. Kevés zsiradékot hevítünk és picit megpirítjuk rajta a rizst. Mikor megpirult, ráöntünk annyi vizet, ami bőven ellepi, majd maximumra állítjuk a lángot és fedőt rakunk rá. Hamar elkezd forrni, megkavarjuk párszor és ha ki akar futni, akkor vegyük lejjebb a gázt. Mikor már dagad a rizs, elzárjuk a gázt és fedőt rajta hagyva kb 10 perc múlva megkeverjük.

Ha már elég puha, levesszük a fedőt így tovább tud párolódni, majd belekeverjük a megmosott és apróra vágott petrezselyemzöldet.

Tálaláskor a rizs mellé rakjuk a rántott húsokat.