Hozzávalók:
Rántott csirkéhez:
Sütéshez:
Körethez:
Elkészítése:
Megmossuk, besózzuk a húsokat, majd először lisztbe, tojásba és legvégül zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk.
Forró zsiradékban kisütjük és papírtörlővel bélelt jénaiba rakjuk.
Elkészítjük a rizst. Kevés zsiradékot hevítünk és picit megpirítjuk rajta a rizst. Mikor megpirult, ráöntünk annyi vizet, ami bőven ellepi, majd maximumra állítjuk a lángot és fedőt rakunk rá. Hamar elkezd forrni, megkavarjuk párszor és ha ki akar futni, akkor vegyük lejjebb a gázt. Mikor már dagad a rizs, elzárjuk a gázt és fedőt rajta hagyva kb 10 perc múlva megkeverjük.
Ha már elég puha, levesszük a fedőt így tovább tud párolódni, majd belekeverjük a megmosott és apróra vágott petrezselyemzöldet.
Tálaláskor a rizs mellé rakjuk a rántott húsokat.