Rakott karalábé csirkehússal, zöldségekkel és kölessel recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkehús
- 1/2 bögre köles
- 2 db karalábé
- 1 db kígyóuborka
- 1 tk borsikafű
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 3 db lilahagyma
- 1 tk bazsalikom
- 4 ek olíva olaj
- 4 dl tejszín
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek keményítő
- 5 dkg sajt
- só
Elkészítése:
A csirkehús lehet comb-, vagy mellfilé, amit kisebb darabokra szeletelek.
A kölest dupla mennyiségű enyhén sós vízzel megfőzöm, mint a rizst.
A karalábét és uborkát kis kockákra vágom, a répákat felszeletelem, a lilahagymát szálasra vágom.
Egy hőálló tálat, vagy tepsit kivajazok és megszórom zsemlemorzsával.
Egy wokban, vagy magas falú serpenyőben 2 ek olajat forrósítok és erős tűzön megpirítom rajta a karalábét, majd a vége előtt hozzáadom az uborkát, megszórom borsikafűvel, megsózom és 5 percig együtt pirítom.
Ha kész összekeverem a párolt kölessel és a felét a hőálló tálba öntöm.
Újabb olajat forrósítok a wokban, beleöntöm a répákat és szintén erős tűzön roppanósra pirítom, majd hozzáadom a csirkehúst, megszórom bazsalikommal és a hús fehéredéséig pirítom, végül rádobom a hagymát, megsózom és 5 percig együtt pirítom.
Miután elkészült, beleöntöm a hőálló tálba elsimítom a tetejét, majd ráöntöm a tejszín, tojás és keményítő keverékének felét.
A végén befedem a köleses keverékkel, ráöntöm a maradék tejszínes szószt.
Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig sütöm, majd megszórom reszelt sajttal és pirosra sütöm a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »