Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott karalábé csirkehússal, zöldségekkel és kölessel recept

Rakott karalábé csirkehússal, zöldségekkel és kölessel
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkehús
    • 1/2 bögre köles
    • 2 db karalábé
    • 1 db kígyóuborka
    • 1 tk borsikafű
    • 2 db sárgarépa
    • 2 db fehérrépa
    • 3 db lilahagyma
    • 1 tk bazsalikom
    • 4 ek olíva olaj
    • 4 dl tejszín
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek keményítő
    • 5 dkg sajt

    Elkészítése:

    A csirkehús lehet comb-, vagy mellfilé, amit kisebb darabokra szeletelek.

    A kölest dupla mennyiségű enyhén sós vízzel megfőzöm, mint a rizst.

    A karalábét és uborkát kis kockákra vágom, a répákat felszeletelem, a lilahagymát szálasra vágom.

    Egy hőálló tálat, vagy tepsit kivajazok és megszórom zsemlemorzsával.

    Egy wokban, vagy magas falú serpenyőben 2 ek olajat forrósítok és erős tűzön megpirítom rajta a karalábét, majd a vége előtt hozzáadom az uborkát, megszórom borsikafűvel, megsózom és 5 percig együtt pirítom.

    Ha kész összekeverem a párolt kölessel és a felét a hőálló tálba öntöm.

    Újabb olajat forrósítok a wokban, beleöntöm a répákat és szintén erős tűzön roppanósra pirítom, majd hozzáadom a csirkehúst, megszórom bazsalikommal és a hús fehéredéséig pirítom, végül rádobom a hagymát, megsózom és 5 percig együtt pirítom.

    Miután elkészült, beleöntöm a hőálló tálba elsimítom a tetejét, majd ráöntöm a tejszín, tojás és keményítő keverékének felét.

    A végén befedem a köleses keverékkel, ráöntöm a maradék tejszínes szószt.

    Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig sütöm, majd megszórom reszelt sajttal és pirosra sütöm a tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá