Rakott karalábé csirkehússal, zöldségekkel és kölessel

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkehús
  • 1/2 bögre köles
  • 2 db karalábé
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 tk borsikafű
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 3 db lilahagyma
  • 1 tk bazsalikom
  • 4 ek olíva olaj
  • 4 dl tejszín
  • 2 db tojás
  • 1 ek keményítő
  • 5 dkg sajt

Elkészítése:

A csirkehús lehet comb-, vagy mellfilé, amit kisebb darabokra szeletelek.

A kölest dupla mennyiségű enyhén sós vízzel megfőzöm, mint a rizst.

A karalábét és uborkát kis kockákra vágom, a répákat felszeletelem, a lilahagymát szálasra vágom.

Egy hőálló tálat, vagy tepsit kivajazok és megszórom zsemlemorzsával.

Egy wokban, vagy magas falú serpenyőben 2 ek olajat forrósítok és erős tűzön megpirítom rajta a karalábét, majd a vége előtt hozzáadom az uborkát, megszórom borsikafűvel, megsózom és 5 percig együtt pirítom.

Ha kész összekeverem a párolt kölessel és a felét a hőálló tálba öntöm.

Újabb olajat forrósítok a wokban, beleöntöm a répákat és szintén erős tűzön roppanósra pirítom, majd hozzáadom a csirkehúst, megszórom bazsalikommal és a hús fehéredéséig pirítom, végül rádobom a hagymát, megsózom és 5 percig együtt pirítom.

Miután elkészült, beleöntöm a hőálló tálba elsimítom a tetejét, majd ráöntöm a tejszín, tojás és keményítő keverékének felét.

A végén befedem a köleses keverékkel, ráöntöm a maradék tejszínes szószt.

Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig sütöm, majd megszórom reszelt sajttal és pirosra sütöm a tetejét.