Rakott csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 szelet csirkemell filé
- 2 paprika
- 8 szelet bacon
- 4 szelet sonka
- 2 hegyes erős paprika
- 2 szál újhagyma
- 20 dkg reszelt sajt
- 2 evőkanál mustár
- 1 kaliforniai paprika
- só
- őrölt fehér bors
- szárnyas fűszerkeverék
- étolaj
- 4 dl tejföl
Elkészítése:
Előkészítés:
A paprikát és az újhagymát felszeleteljük. Ha nincs újhagymánk használhatunk helyette nyugodtan lilahagymát is. A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk
Elkészítés:
A csirkemell szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd beszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel.
Előre kiolajozott tepsibe tesszük a húsokat, majd a felső oldalukat megkenjük mustárral.
Minden hússzeletre teszünk 1-1 szelet bacont, majd ráhalmozzuk a paprikákat és a hagymákat. Ha nem szeretjük a csípőset, akkor az erős paprikát el is hagyhatjuk.
Ezután teszünk a húsokra 1-1 szelet sonkát, megkenjük tejföllel és a végén bőségesen megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 200 fokon 40-45 percig sütjük. Ha nagyon pirulna az elején letakarhatjuk fóliával is.
Köret ötlet:
Készíthetünk hozzá zöldséges rizst, de párolt zöldségekkel és salátával is tökéletes!
Tipp:
A csirkemell fogyasztása számos előnnyel jár az egészségünk szempontjából.
A csirkemell kiváló forrása a magas minőségű fehérjének, amely létfontosságú az izmok, szövetek és sejtek felépítéséhez, valamint a hormonok és enzimek termeléséhez.
Egy 100 grammos adag csirkemell körülbelül 31 gramm fehérjét tartalmaz, így kitűnő választás a sportolóknak, izomtömeg-növelőknek vagy azoknak, akik szeretnének egészségesen táplálkozni.