Rakott csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 szelet csirkemell filé
- 2 paprika
- 8 szelet bacon
- 4 szelet sonka
- 2 hegyes erős paprika
- 2 szál újhagyma
- 20 dkg reszelt sajt
- 2 evőkanál mustár
- 1 kaliforniai paprika
- só
- őrölt fehér bors
- szárnyas fűszerkeverék
- étolaj
- 4 dl tejföl
Elkészítése:
Előkészítés:
A paprikát és az újhagymát felszeleteljük. Ha nincs újhagymánk használhatunk helyette nyugodtan lilahagymát is. A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk
Elkészítés:
A csirkemell szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd beszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel.
Előre kiolajozott tepsibe tesszük a húsokat, majd a felső oldalukat megkenjük mustárral.
Minden hússzeletre teszünk 1-1 szelet bacont, majd ráhalmozzuk a paprikákat és a hagymákat. Ha nem szeretjük a csípőset, akkor az erős paprikát el is hagyhatjuk.
Ezután teszünk a húsokra 1-1 szelet sonkát, megkenjük tejföllel és a végén bőségesen megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 200 fokon 40-45 percig sütjük. Ha nagyon pirulna az elején letakarhatjuk fóliával is.
Köret ötlet:
Készíthetünk hozzá zöldséges rizst, de párolt zöldségekkel és salátával is tökéletes!
Tipp:
A csirkemell fogyasztása számos előnnyel jár az egészségünk szempontjából.
A csirkemell kiváló forrása a magas minőségű fehérjének, amely létfontosságú az izmok, szövetek és sejtek felépítéséhez, valamint a hormonok és enzimek termeléséhez.
Egy 100 grammos adag csirkemell körülbelül 31 gramm fehérjét tartalmaz, így kitűnő választás a sportolóknak, izomtömeg-növelőknek vagy azoknak, akik szeretnének egészségesen táplálkozni.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »