Rakott csirke recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- 1 kg burgonya
- 3-4 fej vöröshagyma
- 3-4 szál sárgarépa
- 1 kisebb fej zeller
- mustár
- ketchup
- bazsalikom
- kakukkfű
- só
- kacsazsír
- citrom
Elkészítése:
A burgonyát meghámoztam,karikára vágtam. A sárgarépát megpucoltam és hosszú hasábokra vágtam, a zeller szintén meghámoztam és kis darabokra szeleteltem.
A vöröshagymát karikára vágtam. Ezután kacsazsírral kizsírozott tepsire raktam felváltva.
1 egész citromot felkarikáztam és széthelyeztem a tetején. A csirkét feldaraboltam, jól besóztam és megkentem mustárral, majd beszórtam a kakukkfűvel és a bazsalikommal.
Nem kell sajnálni a fűszereket. Ezután meglocsoltam a ketchuppal.
Kisebb halmokat raktam még kiskanállal közé a kacsazsírból, majd 180 fokos sütőben készre sütöttem. Időnként villával megszurkáltam, hogy puha-e.
Sütő függő is, én légkeveréssel kb. 60 percet sütöttem. Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.