Rakott csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Rakott csirke

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • 1 kg burgonya
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • 3-4 szál sárgarépa
  • 1 kisebb fej zeller
  • mustár
  • ketchup
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • kacsazsír
  • citrom

Elkészítése:

A burgonyát meghámoztam,karikára vágtam. A sárgarépát megpucoltam és hosszú hasábokra vágtam, a zeller szintén meghámoztam és kis darabokra szeleteltem.

A vöröshagymát karikára vágtam. Ezután kacsazsírral kizsírozott tepsire raktam felváltva.

1 egész citromot felkarikáztam és széthelyeztem a tetején. A csirkét feldaraboltam, jól besóztam és megkentem mustárral, majd beszórtam a kakukkfűvel és a bazsalikommal.

Nem kell sajnálni a fűszereket. Ezután meglocsoltam a ketchuppal.

Kisebb halmokat raktam még kiskanállal közé a kacsazsírból, majd 180 fokos sütőben készre sütöttem. Időnként villával megszurkáltam, hogy puha-e.

Sütő függő is, én légkeveréssel kb. 60 percet sütöttem. Jó étvágyat hozzá!