Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott brokkoli magyarosan recept

Rakott brokkoli magyarosan
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg brokkoli
    • 30 dkg pulyka vagy sertés darálthús
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 marék rizs
    • só, bors, szerecsendió
    • 3 dl tejól
    • 2 dl olaj
    • 2 teáskanál pirospaprika
    • csipet szódabikarbóna

    Elkészítése:

    A brokkolit rózsáira szedjük és bő, sós, szódabikarbónás vízben roppanósra főzzük. Ha megfőtt, akkor kiszedjük a vízből és szeletekre vágjuk.

    A kockára vágott hagymát kevés olajon megpároljuk csipet sóval, majd rádobjuk a darált húst sózzuk, borsozzuk rászórjuk a fokhagymát együtt dinszteljük.

    A rizst megmossuk és bő, sós vízben félpuhára főzzük.

    Ha hús megpuhult, akkor meghintjük pirospaprikával és elkeverjük, majd levesszük a tűzről. A húshoz adjuk a főtt rizst, hozzáadjuk a tojást és összekeverjük.

    Egy sütőtálat kikenünk olajjal, elterítjük benne a főtt brokkoli felét, majd sózzuk, borsozzuk és kevés szerecsendiót szórunk rá, ajd ráhalmozzuk a bekevert darálthúst és elsimítjuk. Befedjük a brokkoli másik felével és szintén ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval.

    A tejfölt kikavarjuk egy egész tojással, majd a brokkoli tetejére öntjük és elsimítjuk a tetejét.

    180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25-30 percre, amíg a teteje elkezd pirulni.

    Ha megsült kicsit állni hagyjuk. Tálalásnál nagyobb kockára vágjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá