Rácsozott csirkecombok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 db friss, nagyobb csirkecomb
- 3 szelet kolozsvári szalonna
- 15 dkg szárnyas testháj
- 4-5 ek sör
Páchoz:
- 1 cs szárnyas fűszerkeverék
- 1 tk mustár
- 2 ek étolaj
- 1 tk zúzott fokhagyma
- őrölt bors
Körethez:
- 7-8 közepes burgonya (ízlés szerint)
- 5 ek olaj
- só
Elkészítése:
A combokat áttisztítjuk, megmossuk és lecsepegtetjük.
A bőrös testhájat apró kockákra vágjuk és egy vízzel kiöblített tepsire vagy tűzálló tál aljára tesszük.
A páchoz alapanyagait összekeverjük és a csirkecombok mindkét oldalát bekenjük, majd a bőrös részével felfelé rátesszük a hájdarabokra.
A tepsit vagy tűzálló tálat alufóliával illetve a tál fedelével (ha van) lezárjuk és előmelegített sütőbe téve 200 fokon pároljuk kb 25 percig.
Ezalatt a szalonnát vékony csíkokra vágjuk és félretesszük.
A burgonyát egészben, héjastól sós vízben félpuhára főzzük, majd hideg vízzel átöblítjük, lehéjazzuk, félbe vagy negyedekbe vágjuk és egy másik kisebb tepsibe tesszük, kicsit átforgatjuk az olajban és megsózzuk.
Miután a csirkecombok átpárolódtak, a keletkezett levét leöntjük róla (kis tepertők maradjanak a tepsiben) és a combokat egy éles késsel mélyen berácsozzuk.
A rácsokba elhelyezünk pár csík füstölt szalonnát és az alufólia fedő nélkül visszatesszük a sütőbe, a burgonyás tepsivel együtt.
További kb 40 percig, 200 fokon légkeveréssel sütjük készre mind a csirkét, mind a krumplit, közben időnként sörrel locsolgatjuk a csirkét, így lesz piros, ropogós a bőre (én egy kis konyhai spricnibe öntöttem sört és azzal fújtam körbe).
Sütés közben a csirkecombokat nem kell forgatni, de a krumplit 1x-2x igen!
Még forrón csalamádéval tálaltam, a végén kis család kenyérrel tunkolta a fűszeres, ropogós tepertőket! :)
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
A burgonyát tűzhelyen, serpenyőben is el lehet készíteni, ha a sütő kapacitása nem bírja el a 2 tepsit, illetve tűzálló tálat, így viszont energiamegtakarítás céljából a legjobb!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »