Pulykazúzás tárkonyos raguleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 db apróra vágott pulykazúza
- egy kis fej vöröshagyma
- 2-3 szelet paprika
- egy tasak mirelit finomfőzelék alap (borsó, sárgarépa)
- egy marék apró csigatészta
- két csipetnyi szárított lestyán
- egy evőkanálnyi apróra vágott petrezselyemzöld
- egy evőkanálnyi ecetes tárkony
- 1 dl zsírszegény tejszín
- 1 evőkanál tejföl
- diónyi vaj
- egy evőkanál olaj
- só, bors, 4-5 szelet száraz vargánya
Elkészítése:
Megtisztítjuk a zúzát és nagyon apró kockára vágjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, azon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, paprikát, rátesszük a zúzát, fehéredésig hevítjük, majd egy kis (kb 1 dl) meleg vizet töltünk rá és megpároljuk, majd “zsírjára” pirítjuk és rádobjuk a vajat, majd hozzáadjuk a mirelit zöldséget és együtt forgatjuk, ameddig kienged a zöldség és elkezd dinsztelődni.
Fontos, hogy ne hagyjuk ott, mert hamar leég. Néhányszor megforgatjuk, rátesszük a petrezselyemzöld felét, a szárított lestyánt, a vargányát, ízesítjük borssal és vízzel felengedjük.
Amikor felforr, akkor beletesszük a tésztát is (mirelit zöldség hamar puhul), belerakjuk az apróra vágott tárkonyt is.
Közben elkészítjük a habarást, a lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel és a tejszínnel, majd egy evőkanál levessel felengedjük és hozzáöntjük a levesünkhöz és jól kiforraljuk.
Jó étvágyat!
Tipp:
Tőlem már mindenki megszokta, hogy rengeteg zöldfűszert használok, illetve nagyon kedvelem a ragú leveseket 🙂 Zúzából ritkán főzök, pedig nagyon szeretjük. Gyerekkoromban az óvodában az kapta a zúzát, aki aznap az ebédhez vitte a házi tyúkot. Ilyen is volt..:-)) de tényleg szeretek mindent kipróbálni, bátran ajánlom nektek is:-). Én most mirelit zöldséget használtam, szükségem volt a borsóra és nem volt itthon, így a répa is ebből került a levesbe, valamint nagyon gyorsan kellett ebédet összedobnom. A lestyánt “vegeta “helyett tettem bele 🙂