Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykazúza pörkölt recept

Pulykazúza pörkölt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg pulykazúza
    • 3-4 fej vöröshagyma
    • 5-6 gerezd fokhagyma
    • 2 paradicsom
    • 1 TV paprika
    • 1 hegyes, erős paprika
    • 1 mokkáskanál egész köménymag
    • 2 evőkanál pirospaprika
    • 2 teáskanál só
    • 2 evőkanál kacsa vagy libazsír

    Elkészítése:

    A zúzát alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk. A vöröshagymát, paprikákat, paradicsomot szintén felkockázzuk.

    A fokhagyma gerezdeket a kés lapjával szétnyomjuk, rászórjuk a köményt és együtt apróra vágjuk. Az egész köménynek intenzívebb az íze és a fokhagymával együtt vágva nem pattog szét.

    A zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, rátesszük a fokhagymát, köményt, paprikákat, paradicsomot és 10-15 percig együtt pároljuk.

    Hozzáadjuk a felkockázott zúzát. Sózzuk és addig pároljuk, míg a saját levét elfövi.

    Megszórjuk pirospaprikával és mindig csak kevés vizet öntve alá, fedő alatt puhára pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.

    Nokedlit készítettem hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá