Pulykazúza pörkölt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykazúza
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 TV paprika
  • 1 hegyes, erős paprika
  • 1 mokkáskanál egész köménymag
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 2 teáskanál só
  • 2 evőkanál kacsa vagy libazsír

Elkészítése:

A zúzát alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk. A vöröshagymát, paprikákat, paradicsomot szintén felkockázzuk.

A fokhagyma gerezdeket a kés lapjával szétnyomjuk, rászórjuk a köményt és együtt apróra vágjuk. Az egész köménynek intenzívebb az íze és a fokhagymával együtt vágva nem pattog szét.

A zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, rátesszük a fokhagymát, köményt, paprikákat, paradicsomot és 10-15 percig együtt pároljuk.

Hozzáadjuk a felkockázott zúzát. Sózzuk és addig pároljuk, míg a saját levét elfövi.

Megszórjuk pirospaprikával és mindig csak kevés vizet öntve alá, fedő alatt puhára pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.

Nokedlit készítettem hozzá.