Pulykarolád tarhonyás lilakáposzta salátával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- egy kisebb fej lilakáposzta
- 50 dkg pulyka mell
- 1 kis csomag gluténmentes tarhonya
- 3 szál újhagyma
- só, bors, kakukkfű, bazsalikom
- olaj
- szárított paradicsom
Elkészítése:
A lilakáposzta 1/4-edét meglocsom olajjal, fóliába csomagolom és 160 fokra beteszem a sütőbe kb 20 percre.
A maradék lilakáposztát felaprítom és kevés olajon egy nagyobb edényben elkezdem lepiritani. Az újhagymát felaprítom és hozzáteszem a káposztához. Felöntöm kb 1,5 dl borral és párolom. Ezt még 3-4-szer megismétlem, míg meg nem puhul. Közben sózom, borsozom és ha megpuhult félreteszem.
A tarhonyát kevés olajon átpirítom, sózom, majd ugyanúgy mint a káposztánál csak itt vízzel fokozatosan mindig fel-felöntöm. Ha megpuhult és krémes állagú lesz félreteszem.
A húsról levágok egy szép darabot, megsózom és félreteszem. A maradék húst felaprítom és beleteszem egy aprító gépre, sózom, borsozom és felöntöm 150 ml tejszínnel és ledarálom.
Beleteszem habzsákba és egy kiterített folpackra nyomom csíkonként egymás alá. Ráteszem a levágott hús darabot és feltekerem. A két szélét elkötöm, majd alufóliába is belecsomagolom.
Felteszek egy nagyobb edénybe vizet és amikor már gyöngyöződik a víz, beleteszem a roládot 30-35 percre. Ha kész kiveszem, kicsomagolom és egy tányérra teszem pihenni.
Egy serpenyőbe vajat melegítek, hozzáadok kakukkfüvet és bazsalikomot, majd beleteszem a húst és minden oldalról átpirítom.
A salátára rádarabolom a sütőben sült káposztát.
Tipp:
A párolt káposzta levét leszűrhetjük és feltéve a tűzre vajat hozzáadva mártást készíthetünk belőle.