Pulykarolád tarhonyás lilakáposzta salátával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- egy kisebb fej lilakáposzta
- 50 dkg pulyka mell
- 1 kis csomag gluténmentes tarhonya
- 3 szál újhagyma
- só, bors, kakukkfű, bazsalikom
- olaj
- szárított paradicsom
Elkészítése:
A lilakáposzta 1/4-edét meglocsom olajjal, fóliába csomagolom és 160 fokra beteszem a sütőbe kb 20 percre.
A maradék lilakáposztát felaprítom és kevés olajon egy nagyobb edényben elkezdem lepiritani. Az újhagymát felaprítom és hozzáteszem a káposztához. Felöntöm kb 1,5 dl borral és párolom. Ezt még 3-4-szer megismétlem, míg meg nem puhul. Közben sózom, borsozom és ha megpuhult félreteszem.
A tarhonyát kevés olajon átpirítom, sózom, majd ugyanúgy mint a káposztánál csak itt vízzel fokozatosan mindig fel-felöntöm. Ha megpuhult és krémes állagú lesz félreteszem.
A húsról levágok egy szép darabot, megsózom és félreteszem. A maradék húst felaprítom és beleteszem egy aprító gépre, sózom, borsozom és felöntöm 150 ml tejszínnel és ledarálom.
Beleteszem habzsákba és egy kiterített folpackra nyomom csíkonként egymás alá. Ráteszem a levágott hús darabot és feltekerem. A két szélét elkötöm, majd alufóliába is belecsomagolom.
Felteszek egy nagyobb edénybe vizet és amikor már gyöngyöződik a víz, beleteszem a roládot 30-35 percre. Ha kész kiveszem, kicsomagolom és egy tányérra teszem pihenni.
Egy serpenyőbe vajat melegítek, hozzáadok kakukkfüvet és bazsalikomot, majd beleteszem a húst és minden oldalról átpirítom.
A salátára rádarabolom a sütőben sült káposztát.
Tipp:
A párolt káposzta levét leszűrhetjük és feltéve a tűzre vajat hozzáadva mártást készíthetünk belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »