Pulykarolád sajttal és ajvárral recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 2 rúdhoz:
- 80 dkg darált pulykahús
- 2 fej vöröshagyma
- 6 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kápia paprika
- 1 tk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 nagy csipet őrölt kömény
- 5-6 szál friss petrezselyemzöld
- 2 nagy ek ajvár
- 12 vékony szelet sajt
- 22 szelet bacon
- 1 ek zsiradék
Elkészítése:
A vöröshagymát és a kápia paprikát kockákra vágjuk, majd a fokhagymával, a tojásokkal, a fűszerekkel és a felaprított petrezselyemzölddel összedolgozzuk.
Egy zsírpapírt vagy alufóliát kiterítünk és a bacon egyik felét szép sorban, egymás mellé rátesszük. A vagdalthús egyik felét a szalonna szeletekre téve 1,5 cm vastagságúra elegyengetjük úgy, hogy a bacon szélei látszódjanak.
1 nagy ek ajvárt kenünk a húsra, megszórjuk a kápia paprika felével, legfelülre sorban rárakjuk a 6 sajtszeletet, hogy kissé fedjék egymást és a papír segítségével az egészet felgöngyöljük úgy, hogy a bacon végei alulra kerüljenek.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A sütésre előkészített roládokat egy zsiradékkal kikent 35*45 cm-es sütőlemezre vagy tepsire tesszük és befedjük alufóliával vigyázva, hogy ne érintse a fólia a bacont, mert ráragadhat!
Betesszük a sütőbe 60 percre, majd leszedjük a fóliát és további 18-20 perc alatt szép pirosra pirítjuk! Forgatni, mozgatni nem kell!
Miután elkészült, pihentetjük 6-8 percet és 2 szedőlapát segítségével tálcára helyezzük. Mi most gombás-zöldborsós rizzsel és ajvárral fogyasztottuk!
Jó étvágyat kívánok!