Pulykarolád sajttal és ajvárral

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 2 rúdhoz:

  • 80 dkg darált pulykahús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 tojás
  • 1 kápia paprika
  • 1 tk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 1 nagy csipet őrölt kömény
  • 5-6 szál friss petrezselyemzöld
  • 2 nagy ek ajvár
  • 12 vékony szelet sajt
  • 22 szelet bacon
  • 1 ek zsiradék

Elkészítése:

A vöröshagymát és a kápia paprikát kockákra vágjuk, majd a fokhagymával, a tojásokkal, a fűszerekkel és a felaprított petrezselyemzölddel összedolgozzuk.

Egy zsírpapírt vagy alufóliát kiterítünk és a bacon egyik felét szép sorban, egymás mellé rátesszük. A vagdalthús egyik felét a szalonna szeletekre téve 1,5 cm vastagságúra elegyengetjük úgy, hogy a bacon szélei látszódjanak.

1 nagy ek ajvárt kenünk a húsra, megszórjuk a kápia paprika felével, legfelülre sorban rárakjuk a 6 sajtszeletet, hogy kissé fedjék egymást és a papír segítségével az egészet felgöngyöljük úgy, hogy a bacon végei alulra kerüljenek.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A sütésre előkészített roládokat egy zsiradékkal kikent 35*45 cm-es sütőlemezre vagy tepsire tesszük és befedjük alufóliával vigyázva, hogy ne érintse a fólia a bacont, mert ráragadhat!

Betesszük a sütőbe 60 percre, majd leszedjük a fóliát és további 18-20 perc alatt szép pirosra pirítjuk! Forgatni, mozgatni nem kell!

Miután elkészült, pihentetjük 6-8 percet és 2 szedőlapát segítségével tálcára helyezzük. Mi most gombás-zöldborsós rizzsel és ajvárral fogyasztottuk!

Jó étvágyat kívánok!